dimecres, 15 de desembre del 2010

videoclip i explicació




Durant unes setmanes ens hem dedicat a fer un vídeo amb el moviemaker.
El primer que calia fer era buscar una cançó que ens agrades, i buscar imatges que tinguessin a veure amb la lletra i amb el que ens suggeria aquesta cançó.
El següent que havíem de fer era posar les imatges en el lloc que calgués de la cançó.
( Havíem de tenir en compte que cada fotografia havia de durar 2o3 segons com a molt) .
Un cop fet el vídeo i ben ordenat l’havíem de guardar com a publicació, ja que sino no el podríem veure en un reproductor de vídeos.
Un cop fet el vídeo ens havíem de crear un conte en youtube hi ha la vegada ens servia per aprendre com penjar vídeos, penjat en videoclip que havíem creat amb el moviemaker anteriorment.
Ja que el youtube es una web 2.0 a part de penjar vídeos també podem comentar altres vídeos d’altres persones, i també ens poden comentar a nosaltres.
Aquí deixo el meu vídeo que també esta penjat en el youtube. 

dilluns, 22 de novembre del 2010

L’ÈXIT D’INTERNET 2.0

L’ÈXIT D’INTERNET 2.0

És evident que tots utilitzem Internet, tant per a buscar informació, però també per veure vídeos, o estar amb contacte amb els nostres amics en les xarxes socials.
Segons les dades d’Alexa.com, podem observar que la pàgina més utilitzada amb diferencia és el “google”, seguit per “facebook” i per “youtube”.

Google- Aquesta pàgina està especialitzada en la recerca d’informació, 1 de cada 4 persones utilitzen el google.
Va ser creat el 1998 per Larry Page i Sergey Brin, ( dos estudinats de doctorat en ciències de la Computació de la Universitat de Stanford.
Aquest també te unes altres aplicacions com per exemple: Froogle, Google Desktop  Search, Gmail, Google Earth, Google Talk......

Facebook- Aquesta pàgina es anomenada web 2.0, es la xarxa més gran que i ha, hi estan subscrits més de 500 milions d'usuaris i uns 200 milions de visites al mes.

Youtube- És el reproductor de vídeos més utilitzats en l’actualitat, si vols ser algú en el món de la música has de tenir com a mínim una o dues cançons.

Opinió Personal: Crec que està molt bé que la gent pugui utilitzar de manera segura aquestes pàgines web encara que han d’estar molt vigilades perquè com tot si s’utilitza massa i malament pot ser dolent.

dimecres, 10 de novembre del 2010

Com fer presentacions on-line



Com fer presentacions on-line

Per crear un vídeo cal entrar en una de les pàgines web per exemple slider.

- Primer entrem a slide i cliquem a clissar a crear i quan sen’s obre una pestanya cliquem a crear slideshow.

- Després sens obra la pàgina que necessitem, premem buscar i obrim les imatges que volem que apareguin en el nostre vídeo.

- Quan ja tens la imatge carregada toca personalitzar el vídeo-

- El primer pas es posar quin tipus d’estil vols que tingui, ( tens varies opcions, però també hi ha una opció que es “observa mas estilos”, dons allà hi ha alguns més. ( S’ha de tenir en compte que l’estil que escullis servirà per a tot el vídeo).

- Un cop escollit el estil et surt la següent pestanya, on podràs posar decoració a les imatges si vols. En el cas que no vulguis posar cap estil pots prémer a “remover”

- El següent pas es posar el tema que vulguis, es a dir per exemple si vols que surtin gotes d’aigua durant el vídeo o estelles etc.
En  el cas que no el vulguis prems a “remove”.

- També pots canviar el color de fons, el negre ve predeterminat, per canviar cal clicar damunt del color negre i apareixerà una selecció de colors pots escollir el que vulguis.

- En l’opció d’efectes pots canviar el color de la imatge etc.
 ( remove per eliminar-lo de la imatge si no ho vols.)

- Personalitza el tamany amb la següent opció de tamany.

- El següent pas es guardar el vídeo.

-         I finalment per publicar cal entrar a la xara social on vulguis penjar el vídeo, per exemple “blogger” o el “facebook”...cliques al símbol del que vulguis.
-         Entrem i fem un copiar i pegar del l’adreça del vídeo que hem fet,i la copiem per exemple en el “blogger”, com a comentari “ HTML”, hi ho publiquem.



La mecànica de “ l’imageloop” es molt semblant a la de slide, la diferencia està en:
-Té diferents estils, encara que es posen igual, els skins i tot el que te referència amb personalitzar el vídeo es igual, encara que canviïn, es col·loquen igual.
-Es guarda, i finalment es publica amb el mateix procediment que l’altre.



dissabte, 16 d’octubre del 2010

Sistemes Operatius


“Sistemes operatius”

-Què és un sistema operatiu

El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. 

-Per a què serveix    

 El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal. El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina.
Els sistemes operatius ofereixen diversos serveis als programes d'aplicació i als usuaris.
SISTEMES


Microsoft Windows- és una sèrie de sistemes operatius produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès  Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac, que havia estat introduït prèviament.És el sistema més utilitazat desde el 2009. La última versió és Windows 7




Linux -, és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o  linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.









El Mac- És una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Mac, i que es basa en un nucli Unix. Recentment aquest SO ha rebut la denominació de sistema Unix i no un sistema basat en Unix com era abans. 

dimecres, 22 de setembre del 2010

Benvinguts al nou bloc !!


Presentació

Hola!
Em dic Laia  vaig al col·legit Sant Antoni Maria Claret (SAMC), ara faig 4rt ESO.
Per a l’àrea d’informàtica hem agut de crear un bloc on anirem penjant, la feina que anem fent. Aquest bloc també servirà com a comiat, ja que es l’últim curs en aquesta escola.
Penjarem també articles relacionats amb l’informàtica, com per exemple alguns escrits, però també música imatges i possiblement algun PowerPoint .
Com aquest bloc el formen alumnes de l’últim curs, també hi hauran articles relacionats amb el final de curs, el final d’una etapa que tots hem viscut amb alegria i esforç.