dilluns, 7 de febrer del 2011

Que en penso jo.

Que en penso jo.

En aquests vídeos, veiem el que pot passar si fem un mal ús d’Internet però  realment pot passar?
La resposta a aquesta pregunta es sí, si no sabem com protegir-nos a nosaltres i a l’ordinador pot passar que per exemple en el cas menys greu et entri un virus i et robi tot el que tens.
Perquè també pot passar que tu posis la cam algú que si no li tens confiança es perillós, perquè tu com saps que el que estàs veien es cert?
Hi ha gent malintencionada que es pot fer passar per una altre persona i posar una imatge davant la càmera i ser realment un altre.
També hi ha el perill que et pots buscar tu sol, posem el cas de que penges imatges teves que ara et semblen divertides en una xarxa social, no pots controlar qui es guarda aquestes imatges i quin ús en pot fer d’elles, cal ser molt conscient del que penges.
Els vídeos que vam veure reflectien una mica tot això que es el que pot passar i si ho penses bé és molt millor així, perquè ja saps quines poden ser les conseqüències negatives i pots evitar-ho.
Personalment no conec a ningú que li hagi passat totes aquestes coses, però per que segueixi així més val prendre precaucions i vigilar el que fas i poses en Internet.


dijous, 3 de febrer del 2011

Seguretat a Internet

Seguretat en Internet

La seguretat en Internet és molt important, per estar segur s’han de mantenir unes cuantes recomanacions, com per exemple:

1. Seguretat

S’han de fer copies de seguretat, tenir vigilat el ordinador per tal de que no ens el robin, el antivirus ha d’estar sempre activat perquè així no entrin virus,com un portàtil es molt delicat cal guardar-lo en una funda
Virus: Programa que s’introdueix en un sistema informàtic, en perjudica el funcionament i pot reproduir-se i transmetre’s independentment de la voluntat de l’usuari

2. Privacitat

Per tal de que hi hagui privaciatt en els teus comptes, o ningú pugui obtenir imatges teves sense autorització  és necessari utilitzar un antivirus...
Ja que existeixen els El ciberassetjament és l’ús d’Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humiliar, agredir, maltractar difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys o persones conegudes d’una edat semblant
El ciberassetjament a menors a Internet és un terme anglès que s’utilitza per descriure
pràctiques en línia de certs adults per guanyar-se la confiança, amb unes finalitats fraudulentes i sovint il·legals
El trolling és un terme anglès que defineix el comportament d’aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa.

Consell: Atenció als missatges de correu electrònic. Obre només aquells de les persones que coneguis i esborra la resta. Els missatges adjunts poden contenir virus.

3.Respecte

Xat: Comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’Internet
Missatgeria instantània: Comunicació escrita en temps real on l’usuari ha d’haver instal·lat prèviament un programa, el missatger, i només es pot comunicar amb la seva llista de contactes.
Xarxa social: Conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet, que tenen com a element cohesionador el fet de compartir diferents tipologies de continguts.

Consell:  - Sigues crític a l’hora d’agregar un nou contacte al teu messenger. Hi ha persones malintencionades i expertes que utilitzen el messenger i els xats per fer-te algun mal (Grooming) o per prendre’t la teva identitat digital (Phising).
-Abans de penjar una imatge o publicar alguna cosa a la xarxa, pensa-t’ho bé. No facilitis o publiquis dades, informació, fotografies o vídeos d’altres persones que no t’hagin donat el seu permís.


4.Qué faig jo per a la meva seguretat

Jo per exemple en les xarxes socials per a la meva seguretat no accepto com a amistat a ningú si n el conec, i no poso informació sobre mi del tipus carrer, numero de telèfon etc
Per exemple en el cercador cada cert temps vaig eliminant l’historial de cerca.
No guardo cap contrasenya en l’ordinador.
La cam la desconnecto  quan no l’utilitzo.