dissabte, 16 d’octubre del 2010

Sistemes Operatius


“Sistemes operatius”

-Què és un sistema operatiu

El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. 

-Per a què serveix    

 El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal. El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina.
Els sistemes operatius ofereixen diversos serveis als programes d'aplicació i als usuaris.
SISTEMES


Microsoft Windows- és una sèrie de sistemes operatius produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès  Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac, que havia estat introduït prèviament.És el sistema més utilitazat desde el 2009. La última versió és Windows 7




Linux -, és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o  linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.









El Mac- És una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Mac, i que es basa en un nucli Unix. Recentment aquest SO ha rebut la denominació de sistema Unix i no un sistema basat en Unix com era abans.